شرایط شیوع ویروس کرونا در ایتالیا همچنان نامساعد است

آیا ایتالیا میتواند شیوع بی سابقهٔ ویروس کرونا را مهار کند؟
همین چند ماه اخیر بود که خبر ابتلای گروهی از مردم در شهر ووهان چین به ویروسی مرموز همه مردم دنیا را شوکه کرد. این ویروس ابتدا در همین شهر ماند و چین با قرنطینه کردن ووهان سعی در جلوگیری از شیوع آن به دیگر شهرها و کشورها را داشت. متأسفانه خواسته یا ناخواسته این هدف محقق نشد و ویروس همچون یک اپیدمی بزرگ به سراسر دنیا انتقال پیدا کرد. امروز بیش از پنجاه کشور از سراسر دنیا از جمله ایتالیا و ایران درگیر این ویروس شدهاند، تعداد زیادی قربانی شده و جانشان را از دست دادهاند و به کشورهای مبتلا ارقام بالایی همچون چند تریلیارد دلار خسارت وارد شده است. شرایط در برخی کشورها در کنترل بوده و کشورهایی مانند انگلیس در اروپا، امریکا و ترکیه در خاورمیانه توانستهاند این ویروس و میزان شیوع آن را به خوبی تحت کنترل در بیاورند. با این حال کشورهایی هم هستند که در این راه موفق عمل نکرده و امروز در وضعیت اضطراری قرار گرفتهاند. ایتالیا یکی از همین کشورها است که در چند روز اخیر بعد از چین بیشترین قربانیان و تلفات را داشته است. اینکه قربانیان و مبتلایان ویروس کرونا در ایتالیا به چه تعداد رسیدهاند، مسئولان این کشور چه اقداماتی را به انجام رساندهاند و آیا موفق به مهار این ویروس میشوند یا خیر را در این مطلب خواهید خواند. پس همراه ما باشید.
وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایتالیا در روزهای ابتدایی چگونه بود؟
یکی از مواردی که باعث شیوع ویروس کرونا در ایتالیا شد توریستها و دانشجویان بین المللی این کشور بودند. خیلیها بی خبر از آنکه به ویروس کرونا مبتلا بودهاند برای بازدید از جاذبههای گردشگری ایتالیا به این کشور سفر کرده یا دانشجویان پس از آنکه به دیدار خانوادههایشان رفتهاند با ایتالیا بازگشته و ناقل بودهاند. این ویروس نخستین بار در لومباردی در ایتالیا دیده شد. دولت ایتالیا به سرعت این بخش از کشور را قرنطینه کرد تا بتواند شیوع ویروس کرونا در این کشور را کنترل کند. در همان روزهای اولیه حدود صد نفر در ایتالیا به ویروس کرونا مبتلا شدند که حدود هشتاد و نه نفر آنها در لومباردی سکونت داشتند. به این ترتیب مسئولان ایتالیا متوجه شدند مبتلایان محدود به لومباردی نیستند و ویروس میتواند در هر کجای کشور شیوع پیدا کند. از صد نفر مبتلای اولیه در ایتالیا پنج نفر جان خود در همان روزهای اول از دست دادند و همین موضوع مردم را حسابی نگران کرد. دولت ایتالیا در اقدام بعدی مدارس را تعطیل کرده و حدود یازده شهر در ایتالیا را قرنطینه اعلام کرد. همهٔ این موارد نتوانست جلوی شیوع ویروس در ایتالیا را بگیرد و خیلی زودتر از آنچه مردم و مسئولان فکرش را میکردند این ویروس سر تیتر اولین اخبار روز ایتالیا شد. ناگفته نماند که گمانه زنیهایی در مورد انتقال ویروس کرونا از ایتالیا به کشورهایی نظیر فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی هم وجود دارد.
شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا در ایتالیا چگونه است؟
متأسفانه در این زمینه اخبار خوشی برای شما نداریم. طبق آخرین آمار رسمی در دسترس که مربوط به هشت مارس سال جاری میباشد، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا با افزایش بیست و پنج درصدی به هفت هزار و سیصد و هفتاد و پنج نفر رسید و قطعاً این رفم رو به افزایش خواهد بود. مردم در کل کشور قرنطینه هستند و این قرنطینهٔ شصت میلیونی برای مردم ایتالیا بی سابقه و کاملاً نگران کننده بوده است. ایتالیا تمامی ورودی و خروجیها را به کشور خود بسته و این موضوع نه تنها از بابت روحیهٔ مردم بسیار مخرب است، که اقتصاد این کشور که در بخش عظیمی به گردشگری تکیه دارد را تحت تأثیر قرار میدهد. با وجود قرنطینهٔ کشوری مردم هنوز در خیابانها تردد دارند و همین امر بر افزایش آمار مبتلایان ویروس کرونا در ایتالیا موثر است. این در حالی است که خواسته یا ناخواسته ایتالیا منبع شیوع ویروس کرونا در اروپا شده و خیلی زود نگرانیهایی که در مورد این کشور داشتیم به دیگر کشورها نیز خواهد رسید. در واقع بسیاری از کارشناسان معتقد هستند ایتالیا خیلی زودتر از اینها باید قرنطینه را عملی میکرد و اکنون کمی دیر شده است.
آخرین آمار قربانیان ویروس کرونا در ایتالیا به چه رقمی رسیده است؟
آمار رسمی اعلام شده تا هشت مارس سال جاری نشان میدهد از هفت هزار و سیصد و هفتاد و پنج نفری که به این ویروس مبتلا شدهاند، سیصد و شصت و شش نفر جان خود را از دست دادهاند و این رقم بسیار بالایی است. همین امر مردم ایتالیا را بسیار نگران کرده و اقدامات مهار این ویروس را از قبل جدیتر گرفتهاند تا قربانی بعدی نباشند.
مسئولان ایتالیا چه اقداماتی برای مهار ویروس کرونا در این کشور انجام دادهاند؟
نخست وزیر ایتالیا در اولین اقدامات خود تمامی مدارس، باشگاههای ورزشی، بارهای شبانه، موزهها، اماکن گردشگری پر بازدید و به طور کلی کلیهٔ اماکن عمومی را تعطیل اعلام کرد. این اقدام در ایتالیا تا سوم آوریل پابرجا خواهد بود. وی در توضیح این اقدام اعلام کرد که سلامت مردم و کاهش تلفات هدف اصلی این کشور بوده و در این راه از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد. این اقدام نخست وزیر ایتالیا باعث استقبال رئیس سازمان بهداشت جهانی هم شد و آن را حرکتی بسیار شجاعانه و دلیرانه اعلام کرد. در مرحلهٔ بعد و با وجود شیوع بیشتر ویروس در کشور ایتالیا، مسئولان قرنطینه را شدیدتر و خانگی کردند و امروزه اگر فردی بدون دلیل موجه و اضطراری از منزل خارج شود مشمول جریمه خواهد شد. این شرایط در شمال ایتالیا با قوت و شدت بیشتری پیگیری میشود و مردم برای خروج از مرزهای تعیین شده باید مجوز داشته باشند.
شرایط درمانی ایتالیا پس از شیوع ویروس کرونا چگونه است؟
کادر درمانی و وزارت بهداشت ایتالیا با شدت کار بسیار بالایی رو به رو است. به عنوان نمونه در لومباردی با جمعیت حدود ده میلیون نفر مردم زیادی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که اتاقهای بیمارستانی دیگر پاسخگو نیست و بیماران مبتلا حتی در راهروهای بیمارستان بستری و مورد درمان قرار می گیرند. وزارت بهداشت با اعلام کمبود کادر پزشکی و پرستاری درخواست کرد تعداد بیشتری برای این اقدام داوطلب شوند.
آیا سفر به این کشور در این روزها توصیه میشود؟
حتی در روزهای اولیهٔ شیوع ویروس کرونا در ایتالیا هم پیشنهاد میشد که در صورت امکان و اگر سفری ضروری در پیش ندارید به این کشور سفر نکنید تا هم باعث انتقال احتمالی ویروس نشوید و هم چندین و چند روز در قرنطینهٔ فرودگاههای این کشور نمانید. با این وجود با توجه به وخامت اوضاع در هر دو کشور ایران و ایتالیا و نیز منع ورود و خروج صادر شده در ایتالیا این روزها امکان سفر به این کشور برای مسافران محترم وجود ندارد و باید تا اطلاع ثانوی منتظر بمانید. در این بین برخی تصور میکنند که با سفر به ترکیه میتوانند از این کشور به دیگر کشورها سفر داشته باشند. دقت بفرمایید که چندین روز از آخرین ابلاغیهٔ کشور ترکیه مبنی بر منع ورود و خروج ایرانیها به این کشور می گذرد و تا اطلاع ثانوی سفر به ترکیه نیز امکان پذیر نخواهد بود. پیشنهاد میشود به تصویری که در این بخش گذاشته شده هم دقت کرده و آن را با دقت مطالعه فرمایید.
آیا میتوان از این شرایط جان سالم به در برد؟
باید گفت بله. این روزها متأسفانه آن طور که باید و شاید اقدامات قرنطینه و تعطیلی اماکن عمومی و خصوصاً محل کار افراد به درستی و با جدیت انجام نمیشود. باید گفت که شرایط ایران هم دست کمی از ایتالیا ندارد و با رد کردن مرز هفت هزار نفر مبتلا و سیصد نفر نفر کشته در اثر ویروس کرونا ایران را هم میتوان جزو پنج کشوری دانست که از شرایط اضطراری رنج میبرند. در این بین اما مردم کمپینهای زیادی به راه انداختهاند تا بتوان دیگران را تشویق به ماندن در خانه و حداقل رفت و آمد به اماکن عمومی کرد تا شاید بتوان با این راه روشهای ابتلا به ویروس کرونا و شیوع آن را کاهش داد. نکات زیر را در مورد پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا جدی بگیرید:
- با نزدیک شدن به روزهای عید و سال نو توصیه میشود امسال را بدون دید و بازدیدهای عید سپری کنید. دیدار با دوستان و اقوام را به بعد از پایان ویروس کرونا در ایران موکول کنید. این کار را نه تنها برای خود که برای سالم ماندن کسانی که دوستشان دارید انجام دهید. دقت داشته باشید که شما ممکن است نه یک مبتلا که یک ناقل ویروس باشید و در این بین جان بسیاری از عزیزانتان را به خطر بیندازید.
- از خریدهای عید به شدت پرهیز کنید و تا میتوانید این عید را با حداقلها بسازید و برای جشنی باشکوه پس از از بین رفتن کرونا در ایران آماده شوید. این را در نظر داشته باشید که سالم بودن و در کنار هم بودن است که عید را زیبا میکند و ما برای اینکه سالهای آینده در کنار هم بمانیم امروز باید مراعات کرده و از خریدهای بی جا خودداری کنیم.
- سفرهای عید را کاملاً تعطیل کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که امروز بیش از هفتاد در صد ایران به ویروس کرونا مبتلا هستند و جا به جایی شما بین شهرها فقط وضع را بدتر میکند و هم خود شمنا و هم مردم شهر مقصد را در خطر بسیار بالایی قرار میدهد. سفرهای نوروزی را کاملاً تعطیل کنید تا خطر ابتلا به ویروس در امان بمانید.
- قرنطینهٔ خانگی را جدی بگیرید. این روزها امنترین مکان برای خود و خانوادهتان خانهٔ شماست. بیرون رفتن از منزل ولو برای عوض کردن حال و هوا شما را در معرض جدی ابتلا قرار میدهد و دیگران را هم به ابتلا از شما به عنوان یک ناقل ویروس در خطر میاندازد. چند روزی در خانه دوام بیاورید تا شرایط به حالت عادی برگردد.
- هنوز هم مهمترین و کاربردیترین عامل شست و شوی مداوم دستها است. این شست و شوی باید حدود بیست تا سی ثانیه طول بکشد. ابتدا پشت و روی دستها و سپس فاصلهٔ بین انگشتی را به خوبی میشوییم. در مرحلهٔ بعدی زیر ناخنهای هر دو دست را خوب تمیز کرده و در نهایت دستها را با الکل طبی یا ژلهای شست و شو ضدعفونی میکنیم.
- هرگز در این مورد جوک نسازید و این موضوع را شوخی نگیرید. جوک ساختن و شوخی با کرونا این ویروس و خطر آن را لوس کرده و مردم را از جدیت این ویروس دور میکند. ویروس کرونا بیشتر بر کشتن افراد بالای پنجاه و پنج سال تکیه دارد و این یعنی پدر و مادرهای جامعه در خطر بالایی هستند. بهتر است برای حفظ جان این بخش عزیز از جامعه جدیت به خرج داده و چیزی را با شوخی بی اهمیت جلوه ندهیم.
- از انتشار خبرهای دروغ و غیر قابل استناد به شدت پرهیز کنید. اخبار را میتوانید از شبکههای جهانی مورد اطمینان مثل سازمان جهانی بهداشت پیگیری کنید. اما در این بین شایعاتی بسیار خطرناک و استراس آور در جریان است. خواهش ما این است که از انتشار هر گونه خبری که کیفیت قابل استناد نداشته یا استرس زا است در جامعه پرهیز کنید و بگذاریم این دوره با آرامش خاطر سپری شود. دقت کنید که استرس سیستم ایمنی بدن را به شدت تضعیف کرده و آن را در معرض ویروس کرونا قرار میدهد.
- بیرون از خانه حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنید. دست خود را هرگز به صورت خود نزنید و لباسهای خود را با آب بالای هفتاد درجهٔ سانتی گراد بشویید تا ویروس احتمالی روی آن از بین برود.
- از وسایل نقلیهٔ عمومی استفاده نکنید. با اینکه ضدعفونی شبانه بر روی همهٔ وسایل نقلیهٔ عمومی انجام میشود، به محض ورود جمعیت به آنها دیگر از کنترل خارج میشوند. پس تا حد امکان از این کار پرهیز کرده و خود را در معرض خطر قرار ندهید.
اگر با رعایت کردن این نکات احساس سلامت داشتید، یعنی توانستهاید با این بیماری مقابله کنید. اگر علائم شدیدی همچون سرفه، تب، تنگی نفس و دیگر نشانههای ویرویس کرونا را داشتید، خودتان را قرنطینه کرده و با داروهای تب بر و ضد سرفه و اکسیژنهای خانگی به درمان بپردازید. در تمامی این مراحل با شماره گیری عدد 44 در سامانه 20002222 اپلیکیشن پزشکت را نصب کرده و با پزشک خود به صورت مستقیم در تماس باشید. اگر روند بهبودی شما حاصل نشد با تشخیص پزشک در این اپلیکیشن به بیمارستان مراجعه کنید تا امور بهبودی را برایتان پیگری کنند.
ما در آژانس مسافرتی و گردشگری ساحل شنی برای تمامی شما عزیزان و همهٔ مردم در سراسر دنیا آرزوی سلامتی و موفقیت داریم و امیدوار هستیم با رعایت موارد گفته شده بتوانید بدون کوچکترین نگرانی این دوره را هم پشت سر بگذارید. چنانچه برای سفر به کشور ایتالیا نیاز به کمک و همراهی دارید، میتوانید از مشاوران و کارشناسان ما کمک بگیرید. ما همواره در تلاش هستیم تا شما مسافران محترم بتوانید در کمترین زمان ممکن، بهترین نتیجه را بگیرید. برای اخذ ویزای شنگن ایتالیا و اطلاع از شرایط و قوانین مسافرتی در این کشور میتوانید با مشاوران و متخصصان ما در تماس باشید. پل ارتباطی ما با شما شمارهٔ ۰۲۱۵۷۹۳۸ است.